Menu Sluiten

Wat kost een dakkapel?

Wat kost een dakkapel?

Een dakkapel kun je zien als een uitbreiding van jouw woning. Het geeft jouw bovenverdieping meer ruimte en zorgt voor extra ligt. Maar het aanschaffen en laten plaatsen van een dakkapel is niet gratis. Lees verder en ontdek wat de kosten van een dakkapel zijn. 

Wat is een dakkapel?

Een dakkapel is een soort uitbouw die op het schuine dak van een huis wordt geplaatst. Het zorgt voor extra ruimte en meer daglicht in een zolderkamer. Met een dakkapel kun je een zolderkamer omtoveren tot een comfortabele en bruikbare leefruimte. Het is een populaire oplossing om de waarde en functionaliteit van een woning te vergroten. 

Hoe wordt een dakkapel geplaatst?

Wanneer je een dakkapel wil laten plaatsen moet je een dakdekker of andere specialist inschakelen. Maar hoe wordt de dakkapel dan vervolgens geplaatst? 

  1. De plek op het dak wordt gemarkeerd.
  2. Het dak wordt geopend en versterkt.
  3. De dakkapel wordt op maat gemaakt en op het dak geplaatst.
  4. De zijkanten en het dak van de dakkapel worden afgewerkt.
  5. Het raam wordt geplaatst en de afwerking is compleet.

De kosten van een dakkapel

De kosten van een dakkapel zijn afhankelijk van het formaat, het materiaal, de afwerking en eventuele extra opties zoals rolluiken of zonwering. Zo kost polyester of zink meer dan hout of kunststof en zijn er veel dakkapellen waarbij de dakkapel prijs wordt gebaseerd op de afmetingen. 

Voor een Houten dakkapel betaal je ongeveer € 3300,- en voor een kunststoffen plus-minus € 3800,-. Deze versies zijn relatief goedkoop, vooral als je ze vergelijkt met een polyester dakkapel van ongeveer € 5000,- of een zinken van € 5250,-

Je kunt de prijs van een kunststof kozijn ook nog opdelen in meters. Een kozijn van 2,5 meter breed kost bijvoorbeeld € 4200,-, maar een dakkapel van 5 meter kost al € 5500,-. Dit is niet alleen het geval bij kunststof natuurlijk. Hoe groter de dakkapel, hoe hoger het prijskaartje. In de tabel vind je deze kosten nogmaals beschreven. 

Kosten overzicht

Materiaal Prefab kosten
Hout € 3.300,-
Kunststof € 3.800,-
Polyester € 5.000,-
Zink € 5.250,-
Breedte Prijs standaard kunststof dakkapel
2,5 meter Vanaf € 4.200,-
3 meter Vanaf € 4.250,-
4 meter Vanaf € 4.800,-
5 meter Vanaf € 5.500,-

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *