Menu Sluiten

Kleipannen

Voor een geslaagde renovatie is de juiste materialenkeuze essentieel. Keramische materialen hebben een lange levensduur. Koramic biedt oplossingen die garant staan voor een duurzame, energiezuinige en esthetische renovatie.

Voordelen van kleipannen van Koramic

Kleipannen van Koramic vormen al ruim 125 jaar een vaste waarde in ons landschap.
Een natuurlijk materiaal

Kleipannen komen tot stand via de verwerking van natuurlijke materialen. Al sinds vele generaties vormen klei, water en zand de basisgrondstoffen van de keramische dakpan. Haar natuurlijke karakter zorgt voor een perfecte integratie in de omgeving.

Een budgetvriendelijke oplossing

U zou in West-Europa niet zoveel daken met kleipannen vinden indien ze niet betaalbaar zouden zijn. Koramic beschikt ook voor uw budget over een geschikte dakpan, zowel voor gevelbekleding als voor boogdaken.

Een uitstekende thermische isolatie

Kleipannen vormen een buitenschil, die door een verluchte spouw is gescheiden van de binnenruimte. Zelf dragen zij niet bij tot een betere isolatiewaarde van de woning, maar door de opbouw van de constructie kunt u tegen de dragende structuur voldoende dik isoleren, indien nodig veel strenger dan wat in Belgiƫ wordt opgelegd.

Veiligheid gegarandeerd

Wie gevel- en dakbedekking zegt, denkt natuurlijk meteen aan veiligheid. Door het veranderende klimaat worden we steeds meer blootgesteld aan hogere windsnelheden. Dankzij de perfecte fit van de op maat ontwikkelde verankeringselementen blijven de kleipannen zonder verpinken op hun plaats, zelfs tot op 40 meter hoogte of pal aan de kust.

Ook de brandveiligheid speelt een belangrijke rol bij de keuze van de materialen voor uw project. Wat hun brandreactie betreft, staan de kleipannen van Koramic op de Europese ‘Deemed to Satisfy’ lijst. Deze lijst bevat alleen materialen die door hun onovertroffen brandgedrag totaal niet brandbaar zijn en dus geen verdere verspreiding van eventueel vuur teweeg zullen brengen.

Rijke afwerkingsmogelijkheden

Koramic staat al jaren synoniem voor een ongekend gamma van keramische en technische hulpstukken. Alle mogelijke aansluitingen (ramen, dakvlakramen, deuren enz.) kunt u zowel keramisch als niet-keramisch afwerken, afhankelijk van het beoogde effect of het gewenste resultaat.

De natuurlijke veroudering van keramiek is esthetisch ongeƫvenaard, zodat uw afwerking niet alleen voor vandaag maar ook voor de volgende generaties is veilig gesteld.

 

Meer informatie over: