Menu Sluiten

Beglazing ramen & deuren

De warmtedoorgang door een venster hangt af van de U-waarde van de beglazing, de U-waarde van het raamprofiel, de afstandshouder tussen het glas en de isolerende eigenschappen van een eventueel ventilatierooster. Er kan op elk van deze onderdelen ingegrepen worden om de warmtedoorgang door de vensters te verlagen.

ECOTOP beglazing, een investering in de toekomst.

Geen koude zones meer

Het speciale isolatieglas, waarop een nieuw ontwikkelde warmte-isolerende laag is aangebracht, bereikt al in de opbouw 4-16-4 een Ug-waarde van 1,0 W/m²k.

Deze uitermate goede isolatiewaarde vermindert gevoelig de verwarmingskosten en draagt zodoende bij tot een vermindering van de energieverspilling.

Door het gebruik van deze beglazing bevordert men het optimale gebruik van het vloeroppervlak in een woning : geen koude zones meer nabij de vensters.

ECOTOP is vlot te combineren met andere functies : figuur, zonwerend, geluidwerend, gelaagd, ….

Absolute topper

Als absolute topper op het gebied van warmte-isolatie is de opbouw 4-16-4-16-4 met Ug-waarde van 0,5 W/m²k, dit betekend zekerheid voor de toekomst met betrekking tot aankomende eisen en een, van huidig standpunt gezien, maximaal bezuinigingspotentieel bij de steeds hoger wordende energiekosten.

Al onze beglazing wordt voorzien van TGI-afstandhouders

Het lijkt een detail, maar maakt in de energieberekening wel een meetbaar verschil. Door het gebruik van de warmte-isolerende afstandhouder – van de “warme kant” – kan een verdere verbetering van de warmte-isolatiewaarde met 0,1 W/m2k voor het totale raam bereikt worden.

Dat betekent : optimale warmte-isolatie (Ug-waarde) en de hoogst mogelijke energiebesparing.

Het nieuw glasrandprofiel noemt men TGI (Technoform Glass Insulation).

Eigenschappen TGI

  • Verbeterde isolerende capaciteit
  • Gelijkmatige temperatuur over het volledige oppervlak
  • Sterk verminderd risico op condensatie
  • Energiebesparing
  • In het raam ingewerkt en vrijwel onzichtbaar
  • Langere levensduur

Meer informatie over beglazing op Moersteeglas.be