Menu Sluiten

Pergola

Met een pergola kunt u tijdens elk seizoen van uw tuin genieten. Zelfs bij nat weer zit u lekker droog. In de zomer is het dan weer een ideale plaats om gezellig buiten te eten in het aangename gezelschap van uw vrienden of familie. Pergola’s zijn beschikbaar in diverse materialen als hout en aluminium. Iedere materiaalsoort heeft zijn voor- en nadelen. Hier gaan we op deze pagina verder op in.

Bij de plaatsing houden we steeds een mogelijke uitbreiding in gedachten, zodat u uw pergola later zonder problemen geheel of gedeeltelijk kunt omtoveren tot een veranda. We houden rekening met al uw wensen en maken een pergola op uw maat.

Bovendien zijn uw tuinmeubelen onder een pergola beschermd tegen kleuraantasting door schadelijke UV-stralen.

Houten pergola

Hoewel hout meer onderhoud vergt dan aluminium, kunnen veel mensen niet weerstaan aan de gezelligheid en de warmte die een houten pergola uitstraalt. Het hout dat wij verwerken is verschillende malen voorbehandeld zodat schimmel en vocht geen kans krijgt.

Een pergola volledig op maat

Rustiek of klassiek
Onze systemen zijn ook steeds zo vervaardigd dat er een mogelijkheid is om uw pergola later gedeeltelijk of volledig dicht te maken. Buiten de natuurlijke kleur van het hout bieden wij ook de mogelijkheid om het hout te lakken in een ral-kleur naar uw keuze. Om uw pergola aan uw bouwstijl aan te passen bieden wij u de mogelijkheid uit een klassieke of rustieke uitvoering.

Maatwerk
Pergola’s worden volledig op maat gemaakt en de indeling wordt volledig aangepast aan de noden en wensen van de klant. Er wordt steeds gebruik gemaakt van aluminium afdeklatten i.p.v. rubber. Deze latten garanderen een langere levensduur en een hogere inbraakveiligheid.

Voordelen Hout

 • Authentiek materiaal
 • Natuurlijke, warme uitstraling
 • Overschilderbaar in kleur naar keuze
 • Eenvoudig te herstellen

Aluminium pergola

Wenst u een pergola waar u vooral van kan genieten zonder al te veel onderhoud ? Dan is aluminium een perfecte keuze voor u. Dit materiaal is gemakkelijk te reinigen en zeer onderhoudsvriendelijk!

Maatwerk en ruime keuze uit kleuren

Profielen Van Beveren
Wij werken steeds met profielen van Van Beveren. Dit zijn thermisch onderbroken profielen. Dit is vooral belangrijk als u eraan denkt om later uw pergola volledig te laten dichtmaken tot veranda. U beschikt dan over een volwaardige veranda die voldoet aan de hoge isolatienormen.

Pergola’s worden volledig op maat gemaakt en de indeling wordt volledig aangepast aan de noden en wensen van de klant. Deze kunnen tevens aan één of 2 zijden van een wand voorzien worden om eventuele windvlagen tegen te gaan.

RAL-kleuren en krasbestendig

Om uw pergola mooi in uw leefomgeving in te passen bieden wij u de keuze uit alle ral-kleuren in mat of blinkende uitvoering. Het is zelfs mogelijk om langs de binnen- en buitenzijde een verschillende kleur te kiezen !

Tevens bieden wij u ook korrelstructuur aan. Deze speciale coating geeft uw pergola een specifieke uitstraling en heeft als grote voordeel nog krasbestendiger te zijn.

Voordelen Aluminium

 • Strakke uitstraling
 • Slanke uitvoering
 • Bijzonder sterk materiaal
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Beschikbaar in veel kleuren
 • Uiterst duurzaam
 • Schimmelwerend
 • Brandveilig

Meer informatie over: