Menu Sluiten

Roofing

Roofing is de opperhuid van platte daken en beter bekend als bitumen dakbedekking. De beste keuze voor het afwerken van platte daken. Voor gebruik op een groendak bijvoorbeeld, is EPDM meer geschikt, omdat EPDM wortelwerend is. Roofing is daarentegen goedkoper dan EPDM, maar het heeft ook een minder lange levensduur (roofing 25 jaar, EPDM 50+ jaar).

Roofing is nog steeds een van de meest populaire dakbedekkingen voor platte daken. Roofing dakbedekking is een waterdicht kunststof materiaal dat uitermate geschikt is voor platte daken. Bitumen krijgt wel steeds meer concurrentie van nieuwe roofingssoorten door verbeterde technieken, zoals kunststof roofing dakbedekking.

Roofing dakbedekking

Tegenwoordig gebruikt men voor de productie van roofing dakbedekking bitumen waaraan kunststof polymeren zijn toegevoegd. Het is dus een goede budgetoplossing, maar je moet er rekening mee houden dat je PVC sneller zal moeten vervangen dan bitumen en EPDM. Met een landelijke dekking zijn wij vooral actief op het gebied van planmatig onderhoud, vernieuwen of vervangen van diverse soorten dakbedekkingssystemen op platte en licht hellende daken van kleine tot zeer omvangrijke projecten.

De dikte van PVC roofing

Het is ook afhankelijk hoe dik een pvc roofing is. Bij een dunne laag is de levensduur 20 tot 25 jaar, terwijl een dikke pvc laag 30 tot 35 jaar meegaat. Dit zijn kleine plaatjes bitumen die als het ware eruitzien als platte dakpannen en kunnen goed aangebracht worden op hellende daken. Dat maakt dat het een duurzaam materiaal is om je dak mee te bedekken, vooral ook omdat het materiaal na 50 jaar nog 100% kan worden hergebruikt.

EPDM dakbedekking

EPDM is dus een uitstekend materiaal om uw platte dak mee te bedekken. Je plat dak bedekken kan je met verschillende materialen: roofing, PVC, EPDM, … Maar wat is het verschil, wat zijn de voordelen en welk materiaal kies ik best voor mijn dak? Een dakwerker van Klussencentrale staat voor dakwerken op platte daken van de hoogste kwaliteit, in zowel renovaties als nieuwbouw projecten.

Terwijl platte daken vroeger steevast een zwarte dakbedekking kregen, gaat de voorkeur nu duidelijk uit naar materialen met een lichte kleur. Onze dakproducten worden wereldwijd ingezet in renovatie- en nieuwbouwprojecten, dit zowel voor industriële platte daken als particuliere zichtdaken, groendaken en daken met een ecologische meerwaarde. Roofing is de dakbedekking op een plat dak en is gemaakt van bitumen of EPDM.

Wij zijn een ervaren aannemer voor platte daken die ook klaar staat voor grote uitgebreide werken! Bij woningen waar het bitumen dak vervangen moet worden, wordt dikwijls gekozen om epdm over de roofing te lijmen. Hoewel roofing ook gelijmd kan worden, is de meeste gebruikte methode het branden aan het dak.

Werkzaamheden

Bij onze werkzaamheden kunt u denken aan renovatie en onderhoud van oude platte daken tot het maken van complete nieuwe dakoppervlakten. In België wordt op platte daken voornamelijk traditionele roofing gelegd. Platte daken zijn tegenwoordig erg populair en worden ieder jaar populairder.

De meest bekende dakbedekking blijft de roofing, ook wel bekend als bitumen. Ons basisassortiment aan goed presterende oplossingen op dit gebied is ontwikkeld op basis van meer dan 50 jaar ervaring in de dakenbranche en bevat de laatste technologieën. Er zijn coatings te vinden om uw dak een goede opknapbeurt te geven en helpen voorkomen dat u de roofing te vlug moet vervangen.

Handig: Kijk of je in aanmerking komt voor de renovatiepremie.

Wanneer er bij renovatie boven op een bestaande roofing dakbedekking kan werken, dan fungeert die als onderlaag en dient er enkel nog een nieuwe toplaag te worden aangebracht.

DuO, geen gewone dakrol

Op het eerste zicht lijkt DuO op een gewone dakrol. Maar DuO is méér. DuO is een begrip: het meest performante dakmembraan dat de moderne techniek kan maken. Op basis van – wat dacht u – bitumen. DuO werd meteen één der meest gedurfde concepten ooit. Want nooit was iemand erin geslaagd harde APP (ondertussen geëvolueerd naar TPO) en zachte SBS te verenigen. Het succes vertaalt zich vandaag in miljoenen m² die wereldwijd de meest prestigieuze projecten waterdicht maken.

DuO Firecare

Toplaag voorzien van een brandbestendige TPO-mengeling.

Toegepast op daken die een vliegvuurbestendig systeem vereisen.

DuO No flame

Toplaag specifiek ontworpen met een onderafwerking geschikt voor een vlamloze toepassing met lijm of bitumen kleefstof.

DuO Landscape

Toplaag volledig wortelbestendig.

Speciaal ontworpen voor ondergrondse constructies en “groene” daken.

DuO Mecano

Toplaag voorzien van zware composietdrager, specifiek voor mechanisch te plaatsen dakdichtingssystemen.

DuO Aero

Toplaag onderaan voorzien van snelvloeiende bitumenstroken die een partiele hechting aan het dakoppervlak verzekeren.

De ideale dakbaan voor dakrenovaties.

DuO Bridges & Tunnels

Toplaag voorzien van extra zwaar composietbewapening met speciale TPO-coating en een sterk klevende SBS-massa.

Ontworpen voor waterdichting van civiele en andere bouw- en kunstwerken.

 

Meer informatie over: